Kuřecí stehna na zelenině s chilli omáčkou - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům šťavnatého masa a pikantních omáček, připravte si kuřecí stehna na zelenině. Pokrm vás bude lákat svou neodolatelnou vůní a zlatavou barvou.
Základ
Omáčka
Kuřecí stehna ochuťte solí, pepřem, oreganem a mletou sladkou paprikou z obou stran. Maso smažte na pánvi s rozpuštěným máslem a olejem, z každé strany, 3–5 minut.
Tip: Díky smíchání másla s olejem se, při pečení, nebude máslo připalovat.
Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte, nadrobno nakrájenou, cibuli po dobu 3–4 minut. Mezitím nakrájejte oloupané brambory na větší kousky, které k cibuli přidejte. Pokračujte ve smažení další 2 minuty a k zelenině vmíchejte, na kolečka nakrájenou, oloupanou mrkev.
Ingredience důkladně zamíchejte a, po asi 2 minutách smažení, k nim vsypte nasekanou petrželku. Nakonec směs posypte, nadrobno nakrájeným, česnekem a pokryjte ji masem.
Pokrm odstavte z tepla a připravte omáčku. V rendlíku smíchejte sladkou chilli omáčku se sójovou omáčkou, medem a hořčicí. Omáčku přiveďte k varu a vmíchejte do ní citronovou šťávu. Po promíchání omáčku odstavte z tepla.
Pánev s masem vraťte na teplo, vlijte do ní připravenou omáčku, pokrm 1 minutu vařte a následně vložte pánev do předehřáté trouby na 180 °C. Kuřecí stehna na zelenině pečte 40 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarische Magie