Chleba ze sušeného droždí pečený v sáčku - postup přípravy
Jen si představte tu nádhernou vůni, která naplní vaší kuchyni, až vyzkoušíte chleba ze sušeného droždí. Je nadýchaný, měkký a na povrchu má křupavou kůrčičku.
Ingredience
Vodu smíchejte se sušeným droždím. Jakmile se ingredience propojí, přidejte sůl a mouku.
Tip: Mouku před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.
Z ingrediencí uhněťte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě. Po hodině těsto znovu prohněťte, vytvořte z něj bochánek a jeho povrch posypte trochou mouky.
Ve středu bochánku veďte řez, těsto zabalte do sáčku na pečení a položte ho na plech, pokrytý pečicím papírem. Takto připravené těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout dalších 20 minut. Následně chléb pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 25 minut.
Poznámka: Chleba ze sušeného droždí nechte volně vychladnou a poté ho servírujte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům a masu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing.tv-Baking Recipes