Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Moravský zelník s majoránkou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Moravský zelník s majoránkou - postup přípravy

Připravte si jednoduché jídlo, podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Moravský zelník dokonale zasytí a skvěle chutná i zastudena.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Klasickou cibuli s jarní cibulkou nakrájejte nadrobno a smíchejte s překrájeným zelím bez šťávy, mletým masem a nahrubo nastrouhaným bramborem. 

Poznámka: Brambor před strouháním oloupejte.

2. KROK

Do směsi přidejte prolisovaný česnek a ingredience zamíchejte. Přidejte také 2 vejce, mléko a vše znovu důkladně promíchejte. 

3. KROK

Na závěr přidejte kypřicí prášek do pečiva, sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a poté, co se ingredience propojí, také mouku. 

Tip: Mouku před použitím prosejte.

4. KROK

Hmotu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a zarovnejte ji dohladka. Moravský zelník pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté ho podávejte nakrájený na kousky. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů