Moravský zelník s majoránkou - postup přípravy
Připravte si jednoduché jídlo, podle rychlého receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Moravský zelník dokonale zasytí a skvěle chutná i zastudena.
Ingredience
Klasickou cibuli s jarní cibulkou nakrájejte nadrobno a smíchejte s překrájeným zelím bez šťávy, mletým masem a nahrubo nastrouhaným bramborem.
Poznámka: Brambor před strouháním oloupejte.
Do směsi přidejte prolisovaný česnek a ingredience zamíchejte. Přidejte také 2 vejce, mléko a vše znovu důkladně promíchejte.
Na závěr přidejte kypřicí prášek do pečiva, sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a poté, co se ingredience propojí, také mouku.
Tip: Mouku před použitím prosejte.
Hmotu rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a zarovnejte ji dohladka. Moravský zelník pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 60 minut. Poté ho podávejte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem