Studený kuřecí salát s vejci a sýrem - postup přípravy
Kuřecí salát s vejci a sýrem je osvěžující a skvěle chutná vychlazený. Výhodou je snadná příprava, která vám zabere jen pár minut a je vhodná i pro začínající kuchaře.
Základ
Cibulová marináda
Nejprve připravte cibulovou marinádu. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s cukrem, solí, octem a vodou. Marinádu nechte reagovat minimálně 2 hodiny. Mezitím připravte základ na salát.
Tip: Můžete použít klasický ocet. Lépe ale chutná jablečný.
Z nakládané okurky odřízněte okraje a zbytek nakrájejte na drobné kostičky, které smíchejte s uvařeným a nakrájeným kuřecím masem.
Poznámka: Kuřecí prsa vařte v osolené vodě 20–30 minut.
Přidejte nakrájená vařená vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, nakrájenou jarní cibulku a slitou marinovanou cibuli s majonézou.
Poznámka: Vejce vařte 10 minut.
Ingredience důkladně promíchejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Tip: Kuřecí salát můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. V takovém případě ho vložte na 30–60 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ještě chutnější!