Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí smažené hranolky v těstíčku

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Domácí smažené hranolky v těstíčku - postup přípravy

Smažené hranolky v těstíčku jsou ideální, jako občerstvení, až vás navštíví rodina a přátelé. Součástí receptu je jemný sýrový dip, který hranolky bezvadně doplňuje.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Hranolky

Dip

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké proužky, které propláchněte ve vodě. Hranolky osušte papírovou utěrkou a pokračujte s přípravou těstíčka. 

2. KROK

V samostatné míse smíchejte vejce se solí, oreganem a mletou sladkou paprikou. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim mouku a ve vzniklém těstíčku obalte hranolky.

Tip: Aby v těstíčku nevznikly hrudky, mouku předem prosejte.

3. KROK

Hranolky v těstíčku smažte v rozpáleném oleji cca 5 minut, dozlatova. Mezitím připravte dip. 

Tip: Usmažené hranolky položte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

4. KROK

V pánvi rozpusťte máslo, které zaprašte moukou. Poté, co vznikne jíška, přilijte do hrnce mléko a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí. Směs osolte, ochuťte mletou sladkou paprikou a pepřem.

5. KROK

Na závěr do hrnce přidejte plátkový sýr a pokračujte ve vaření další 2–3 minuty, dokud se zcela nerozpustí. 

Tip: Hranolky v těstíčku servírujte společně s připraveným dipem. Můžete k nim přidat také zelný salát se šunkou a vařeným vejcem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů