Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchý čokoládový dort na plech

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 32 minut

Jednoduchý čokoládový dort na plech - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na slavnostní dezert, připravte si luxusní čokoládový dort na plech, který je plný jemného krému. Jeho příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s oběma druhy cukru a solí do světlé pěny. Přidejte kefír s rozpuštěným máslem, olejem a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.

2. KROK

Do směsi následně vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

3. KROK

Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, poznáte díky špejli. Pokud se na ní těsto zachytí, ještě pečte.

4. KROK

Mezitím připravte krém. V rendlíku smíchejte mléko s vejcem, kukuřičným škrobem a cukrem. Přidejte mléko a směs vařte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Poté směs odstavte z tepla a vmíchejte do ní máslo a čokoládu.

5. KROK

Krém přelijte do mísy, zakryjte ho potravinovou fólií a vložte do mrazáku do doby, než úplně vychladne. 

Tip: Fólii na krém položte tak, aby se ho dotýkala. Díky tomu na něm nevznikne škraloup.

6. KROK

Vychladlý korpus rozřízněte horizontálně na tři části tak, aby jedna z nich byla tenčí. Tu rozdrťte na jemný prášek, který budete potřebovat k závěrečnému posypání dezertu. 

7. KROK

První silnější korpus pokryjte polovinou množství krému, který po vychlazení prošlehejte. 

Poznámka: Trochu krému si odložte bokem, abyste jím mohli dezert ozdobit.

8. KROK

Krém zakryjte druhým korpusem, který pomažte další vrstvou krému. Tu posypte rozdrobeným korpusem, na kterém vytvořte krémové zdobení. 

9. KROK

Čokoládový dort na plech vložte na několik hodin do lednice a poté ho servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit lístky máty, které dezertu dodají veselejší vzhled.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Olga Lungová

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů