Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Francouzská čočková polévka se zeleninou

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 37 minut

Francouzská čočková polévka se zeleninou - postup přípravy

Připravte si výživnou francouzskou čočkovou polévku, které dodává originální chuť přidané červené víno. Pokrm je snadný na přípravu, zahřeje a dokonale zasytí.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 2–3 minuty. Přidejte k ní prolisovaný česnek, oloupanou nakrájenou mrkev s petrželí a ingredience smažte 1–2 minuty, do změknutí.

2. KROK

Do směsi vmíchejte nakrájený pórek a ochuťte ji solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem. Po dalších 2 minutách smažení zeleninu zalijte červeným vínem. 

3. KROK

Do hrnce vsypte čočku a vlijte vývar s vodou. Polévku poté vařte 20–30 minut. 

Poznámka: Nemáte-li k dispozici vývar, můžete použít čistou vodu. V takovém případě je ale nutné polévku více osolit. 

4. KROK

Jakmile zelenina s čočkou změkne, polévku odstavte z tepla a vmíchejte do ní nasekanou petrželku. 

Tip: Chcete-li, aby vás polévka co nejvíce zasytila, servírujte ji s oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů