Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové karbanátky s jemnou omáčkou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Masové karbanátky s jemnou omáčkou - postup přípravy

Připravte si ty nejkřehčí a nejšťavnatější masové karbanátky, jaké jste kdy jedli. Pokrm je plný rozmanitých chutí a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu, ale i ke svačině, zastudena.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Omáčka

Na posypání

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory nastrouhejte nahrubo a smíchejte je s mletým masem, solí, pepřem a provensálskými bylinkami. 

Tip: Do směsi můžete přidat i nasekanou petrželku.

2. KROK

Ze vzniklé směsi vytvářejte karbanátky o velikosti dlaně, které smažte 3–4 minuty z každé strany.

Tip: Usmažené karbanátky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.

3. KROK

Po usmažení vraťte karbanátky do pánve a zalijte je omáčkou, připravenou smícháním zakysané smetany, rajčatové pasty, soli, pepře a vody. Pokrm následně vařte 15 minut pod pokličkou. 

4. KROK

Masové karbanátky podávejte posypané nasekaným koprem s oblíbenou přílohou. 

Tip: Každou porci můžete doplnit rajčaty a další zeleninou.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů