Nepečený karamelový řez s mandlemi - postup přípravy
Tento recept ocení všichni kuchaři, kteří se neradi potí u trouby. Nepečený karamelový řez s mandlemi kombinuje křupavý základ s jemným krémem a nadýchanou pěnou.
Základ
Krém
Náplň
Pěna
Na posypání
Začněte s přípravou krému. Do misky nalijte 400 ml mléka, které smíchejte s polohrubou moukou, bramborovým škrobem, vanilkovým pudinkem bez cukru a vejcem.
Tip: Vanilkový pudink můžete zaměnit za smetanový.
Ingredience šlehejte, dokud se nepropojí. Do rendlíku vlijte zbytek mléka, které smíchejte s máslem a klasickým i vanilkovým cukrem.
Směs zahřívejte 2 minuty, dokud se všechny ingredience nerozpustí, poté do ní přidejte připravený základ s pudinkem a krém vařte další 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Následně ho odstavte z tepla, zakryjte fólií a nechte volně vychladnout.
Tip: Aby na krému nevznikl škraloup, fólie by se ho měla přímo dotýkat.
V samostatném rendlíku pražte plátky mandlí po dobu 3–5 minut. Poté je odstavte z tepla a nechte zcela vychladnout. Mezitím dno dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem, vyložte sušenkami, které potřete krémem.
Krém pokryjte další vrstvou sušenek a do rendlíku vlijte zkaramelizované kondenzované mléko, které zahřívejte 1–2 minuty. Jakmile zřídne, polijte jím sušenky v dortovém ráfku.
Další vrstvu vytvořte z koleček banánů, smíchaných s citronovou šťávou a dezert pokryjte smetanovou pěnou. Tu vytvoříte vyšleháním smetany dotuha a jejím smícháním s moučkovým cukrem a vanilkovou pastou.
Nepečený karamelový řez posypte opraženými mandlemi a vložte ho na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc. Následně ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Mała Cukierenka

