Krkovice na zelenině s brambory - postup přípravy
Pochutnejte si na šťavnatém mase s bohatou chutí podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Krkovici na zelenině zvládnou připravit i začátečníci.
Ingredience
Vepřovou krkovici nakrájejte na větší kousky, které vložte do zapékací mísy. K masu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, mrkví, petrželí a celerem.
Poznámka: Zeleninu před krájením oloupejte.
Ingredience ochuťte solí, pepřem, sušeným tymiánem, vložte k nim nové koření, bobkový list a zalijte je vodou. Vše důkladně promíchejte a na suroviny položte několik kousků sádla.
Nakonec směs posypte kmínem a pokryjte oloupanými, nakrájenými brambory, které posolte a ochuťte dalším kmínem. Krkovici na zelenině zakryjte alobalem a pečte ji v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 2 hodin.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

