Kynuté rohlíčky s tvarovou náplní - postup přípravy
Až budete mít chuť na nadýchané pečivo s originální chutí, připravte si kynuté rohlíčky s tvarohovou náplní. Provoní vaši domácnost a potěší vaše chuťové pohárky.
Těsto
Náplň
Na potření
Vejce vyšlehejte se solí a cukrem, přidejte změklé mléko s droždím, olejem, máslem, a jakmile se ingredience propojí, také mouku.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.
Vzniklé těsto zakryjte a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Mezitím připravte náplň. Tvaroh rozmixujte s vaječným bílkem, moučkovým cukrem, škrobem a zakysanou smetanou.
Do náplně vmíchejte rozinky a pokračujte s přípravou těsta. To rozdělte na 12 kusů, z kterých vytvořte bochánky. Ty zakryjte a nechte je kynout dalších 10 minut.
Z každého bochánku následně vyválejte plát o tloušťce 0,4 cm, jehož polovinu pokryjte tvarohovou náplní a ve středu druhé půlky vytvořte řez.
Rozříznuté konce těsta přeložte přes sebe a zarolujte je. Vzniklé rohlíčky vyskládejte na plech, vyložený pečicím papírem, zakryjte je a nechte kynout 20 minut.
Tip: Nevíte-li si s přípravou rady, inspirujte se postupem níže ve videu.
Rohlíčky s tvarohovou náplní potřete směsí žloutku s mlékem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Upečené pečivo potřete máslem a servírujte ho až po vychladnutí, aby bylo lépe stravitelné.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

