Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurkový salát na zimu s cibulí

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Okurkový salát na zimu s cibulí - postup přípravy

Okurkový salát na zimu s cibulí je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i v chladných měsících. Jeho sladkokyselá chuť a křupavá konzistence se skvěle hodí k masu.

Ingredience pro:
9 sklenic
+ -

Základ

K ochucení (1 sklenice)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky omyjte, odřízněte z nich okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, která vložte do větší mísy. Zeleninu smíchejte se solí a nechte ji 3–4 hodiny odpočívat. 

Poznámka: Díky soli okurky pustí šťávu a zkřehnou.

2. KROK

K okurkám přidejte půlkolečka cibule, plátky česneku, cukr, ocet a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte také kurkumu a nechte ji odpočívat další 2 hodiny. 

3. KROK

Do každé sterilizované sklenice vložte stonek kopru i s květy, nové koření, bobkový list, kuličky pepře a hořčičné semínko. Sklenice následně naplňte zeleninou, včetně šťávy a uzavřete je. 

4. KROK

Sklenice vložte do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou, zalijte je vodou do ⅔ výšky sklenic a sterilizujte je 6 minut od bodu varu, pod pokličkou.  

5. KROK

Okurkový salát na zimu s cibulí vyjměte z hrnce, sklenice položte dnem vzhůru a nechte je vychladnout. 

Tip: Aby vám salát dlouho vydržel, skladujte ho na tmavém a chladném místě.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů