Okurkový salát na zimu s cibulí - postup přípravy
Okurkový salát na zimu s cibulí je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i v chladných měsících. Jeho sladkokyselá chuť a křupavá konzistence se skvěle hodí k masu.
Základ
K ochucení (1 sklenice)
Okurky omyjte, odřízněte z nich okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, která vložte do větší mísy. Zeleninu smíchejte se solí a nechte ji 3–4 hodiny odpočívat.
Poznámka: Díky soli okurky pustí šťávu a zkřehnou.
K okurkám přidejte půlkolečka cibule, plátky česneku, cukr, ocet a ingredience důkladně zamíchejte. Do směsi vmíchejte také kurkumu a nechte ji odpočívat další 2 hodiny.
Do každé sterilizované sklenice vložte stonek kopru i s květy, nové koření, bobkový list, kuličky pepře a hořčičné semínko. Sklenice následně naplňte zeleninou, včetně šťávy a uzavřete je.
Sklenice vložte do hrnce se dnem, vyloženým utěrkou, zalijte je vodou do ⅔ výšky sklenic a sterilizujte je 6 minut od bodu varu, pod pokličkou.
Okurkový salát na zimu s cibulí vyjměte z hrnce, sklenice položte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
Tip: Aby vám salát dlouho vydržel, skladujte ho na tmavém a chladném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kuchnia Marioli

