Zavařené okurky v octovém nálevu - postup přípravy
Díky tomuto receptu si můžete šťavnatou zeleninu s bohatou chutí užívat během celého roku. Zavařené okurky v octovém nálevu se skvěle hodí k masu i do salátů.
Základ
K ochucení (1 sklenice)
Nálev (2 sklenice)
Chilli papričku nakrájejte na kousky, česnek a křen na plátky a začněte s plněním sklenic. Do každé z nich vložte bobkový list, kuličky nového koření, chilli papričku, majoránku, hořčičné semínko, česnek a křen.
Do sklenice poté vložte okurky, které zakryjte květem kopru a pokračujte s přípravou nálevu.
Tip: Aby okurky ve sklenici neplavaly, vložte je do ní natěsno.
V hrnci smíchejte vodu s octem, solí na zavařování a cukrem. Tekutinu přiveďte k varu a naplňte jí sklenice s okurkami, které poté uzavřete.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit dvě sklenice o objemu 900 ml.
Sklenice vložte do hrnce, vyloženého utěrkou, který naplňte vodou do ⅔ jejich výšky a zavařujte je 25 minut od bodu varu.
Poznámka: Sklenice by se neměly vzájemně dotýkat, aby nepraskly.
Zavařené okurky v octovém nálevu z hrnce vyjměte a nechte je vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou.
Tip: Pochoutka se skvěle hodí k přípravě hlavních jídel i jako komponent do salátů.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Uwaga Babcia Gotuje

