Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zavařené okurky v octovém nálevu

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zavařené okurky v octovém nálevu - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete šťavnatou zeleninu s bohatou chutí užívat během celého roku. Zavařené okurky v octovém nálevu se skvěle hodí k masu i do salátů.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Základ

K ochucení (1 sklenice)

Nálev (2 sklenice)

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Chilli papričku nakrájejte na kousky, česnek a křen na plátky a začněte s plněním sklenic. Do každé z nich vložte bobkový list, kuličky nového koření, chilli papričku, majoránku, hořčičné semínko, česnek a křen. 

2. KROK

Do sklenice poté vložte okurky, které zakryjte květem kopru a pokračujte s přípravou nálevu. 

Tip: Aby okurky ve sklenici neplavaly, vložte je do ní natěsno.

3. KROK

V hrnci smíchejte vodu s octem, solí na zavařování a cukrem. Tekutinu přiveďte k varu a naplňte jí sklenice s okurkami, které poté uzavřete. 

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit dvě sklenice o objemu 900 ml.

4. KROK

Sklenice vložte do hrnce, vyloženého utěrkou, který naplňte vodou do ⅔ jejich výšky a zavařujte je 25 minut od bodu varu. 

Poznámka: Sklenice by se neměly vzájemně dotýkat, aby nepraskly.

5. KROK

Zavařené okurky v octovém nálevu z hrnce vyjměte a nechte je vychladnout dnem vzhůru, pod utěrkou. 

Tip: Pochoutka se skvěle hodí k přípravě hlavních jídel i jako komponent do salátů.  

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Uwaga Babcia Gotuje

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů