Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá nepečená bábovka se švestkami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Rychlá nepečená bábovka se švestkami - postup přípravy

Až si budete chtít pochutnat na něčem sladkém, aniž byste zapnuli troubu, připravte si rychlou nepečenou bábovku. Je tak jemná, že se vám rozplyne na jazyku.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Želatinu rozpusťte ve 100 g mléka a nechte ji chvíli bobtnat. Mezitím v rendlíku smíchejte zbytek mléka s kakaovým práškem, rozlámanou čokoládou a směs zahřívejte 2–3 minuty, dokud se ingredience zcela nerozpustí. 

2. KROK

Rendlík odstavte z tepla, do směsi vmíchejte vanilkový extrakt s želatinou a vše míchejte, dokud se suroviny nepropojí. 

Poznámka: Vanilkový extrakt je volitelný. Nemusíte ho použít.

3. KROK

Poté dno formy na bábovku vysypte nadrobno nakrájenými sušenými švestkami a kakaovým těstem je zalijte. Dezert poté vložte na několik hodin do lednice, nejlépe na celou noc. 

4. KROK

Pochoutku na závěr ozdobte najemno nastrouhanou bílou čokoládou. 

Tip: Aby vám rychlá nepečená bábovka vydržela co nejdéle, uchovávejte ji ve vzduchotěsné nádobě, v lednici, dokud ji nezkonzumujete. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů