Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vegeta bez chemie s kurkumou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 240 minut

Vegeta bez chemie s kurkumou - postup přípravy

Už nemusíte kupovat drahá ochucovadla plná zbytečných látek. Vegeta bez chemie zvýrazní přirozenou chuť každého jídla, je levná a připravíte ji za chviličku.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli s celerovými stonky, oloupanou petrželí, mrkvemi, pastinákem a celerem vložte do mixéru. Přidejte nasekanou petrželku s oloupaným česnekem a ingredience rozmixujte.

2. KROK

Zeleninovou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a vložte ji do předehřáté trouby na 80 °C, kde ji sušte přibližně 4 hodiny. 

3. KROK

Poznámka: Doba sušení závisí na velikosti rozmixované zeleniny a její vlhkosti. V tomto receptu kuchařka získala 112 g usušené zeleniny.

4. KROK

Zeleninu smíchejte s himalájskou solí, kurkumou, mletou sladkou paprikou a pepřem. Směsí naplňte sklenici, kterou pevně uzavřete a uchovávejte ji na tmavém místě s ostatním kořením. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů