Vegeta bez chemie s kurkumou - postup přípravy
Už nemusíte kupovat drahá ochucovadla plná zbytečných látek. Vegeta bez chemie zvýrazní přirozenou chuť každého jídla, je levná a připravíte ji za chviličku.
Ingredience
Cibuli s celerovými stonky, oloupanou petrželí, mrkvemi, pastinákem a celerem vložte do mixéru. Přidejte nasekanou petrželku s oloupaným česnekem a ingredience rozmixujte.
Zeleninovou směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a vložte ji do předehřáté trouby na 80 °C, kde ji sušte přibližně 4 hodiny.
Poznámka: Doba sušení závisí na velikosti rozmixované zeleniny a její vlhkosti. V tomto receptu kuchařka získala 112 g usušené zeleniny.
Zeleninu smíchejte s himalájskou solí, kurkumou, mletou sladkou paprikou a pepřem. Směsí naplňte sklenici, kterou pevně uzavřete a uchovávejte ji na tmavém místě s ostatním kořením.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

