Zapečené cuketové plátky s cibulí a paprikou - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete vytvořit lehký bezmasý hlavní chod i výživný předkrm či svačinku. Zapečené cuketové plátky potěší všechny milovníky zeleninových jídel.
Základ
Těstíčko
Na vymazání
Ostatní ingredience
Z cuket odkrojte okraje a zbytek zeleniny oloupejte a nakrájejte na plátky.
Poznámka: Okraje cukety by mohly způsobit její hořkost především, pokud se jedná o starší kus.
Plátky cuket osolte, opepřete a ochuťte sušeným česnekem. Zeleninu nechte odpočívat 5 minut a během této doby připravte těstíčko.
Vejce vyšlehejte s mlékem, perlivou vodou a solí. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich mouku a vytvořte hladké těstíčko, které sceďte.
Poznámka: Mouku prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těstíčko vylijte na plech, pokrytý pečicím papírem, pomazaným olejem a vyskládejte na něj plátky cuket. Ty pokryjte proužky červené cibule a nakrájenou paprikou.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeníky.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C, po dobu 30–35 minut a poté ho servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou omáčkou.
Tip: Zapečené cuketové plátky můžete podávat samostatně nebo se zakysanou smetanou, smíchanou se sušeným nebo čerstvým koprem. Smetanu můžete zaměnit za bílý jogurt.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Готовлю Дома Готовлю Вкусно

