Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strakatá roláda ze 2 druhů těst

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Strakatá roláda ze 2 druhů těst - postup přípravy

Strakatá roláda je luxusní moučník, ve kterém najdete lahodný krém s výraznou chutí. Pochoutka potěší milovníky snadného pečení a můžete ji podávat i na slavnostech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Pusinkové těsto

Čokoládové těsto

Na potření

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou pusinkového těsta. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli, vanilkovým i klasickým cukrem. 

Poznámka: Cukr přidejte za stálého šlehání a v několika dávkách.

2. KROK

Přidejte citronovou šťávu s olejem, a jakmile se ingredience propojí, také kukuřičný škrob. 

Tip: Škrob předem prosejte, aby ve směsi nevznikly hrudky. 

3. KROK

Nyní připravte čokoládové těsto. V samostatné míse smíchejte prosetou mouku s kakaovým práškem a kypřicím práškem do pečiva. 

4. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky se dvěma vejci, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidejte klasický cukr, škrob, olej, mléko a směs suchých ingrediencí. 

5. KROK

Plech, vyložený pečicím papírem, který potřete trochou oleje, pokryjte hromádkami z pusinkového těsta. Mezi ně nalijte čokoládové těsto a obě směsi propojte pomocí špejle tak, aby na plechu vzniklo těsto s ozdobnými ornamenty. 

6. KROK

Těsto následně pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 30–35 minut. Poté ho překlopte na čistý pečicí papír, použitý z něj sejměte, těsto zarolujte a nechte ho 15 minut volně chladnout. Mezitím připravte krém.

7. KROK

Smetanu vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem, s mascarpone a kakaem. Vzniklým krémem poté naplňte vnitřek rolády a potřete jím i její povrch.

8. KROK

Strakatou roládu vložte na 1 hodinu do lednice a poté ji podávejte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit šlehačkou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů