Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory s kuřecími prsy a cuketou

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zapečené brambory s kuřecími prsy a cuketou - postup přípravy

Jídla z jednoho pekáčku jsou velice oblíbená pro svůj velký objem a možnost použít jakékoliv oblíbené suroviny. Ty pouze navrstvíte do plechu a necháte pečením propojit všechny zvolené chutě. Z tohoto pokrmu se nasytí celá rodina a třeba i vzácná návštěva. Zapečené brambory s kuřecími prsy a cuketou si oblíbíte.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu omyjte a ořízněte její konce, následně ji na hrubém struhadle nastrouhejte do hlubší mísy, posypte solí a nechte pustit šťávu asi deset minut. Mezitím si oloupejte brambory, omyjte ve studené vodě a také nastrouhejte nahrubo do samostatné mísy.




Posolte a nechte odstát asi sedm minut. Obě zeleniny pustí tekutinu, kterou následně odlijte a strouhanou cuketu s bramborami poté smíchejte dohromady. Na prkénku si odblaňte kuřecí prsa, omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na menší kousky. Vložte do malé misky, okořeňte lisovaným česnekem, solí a pepřem a vmasírujte do kuřecího masa. Namarinované kuřecí pak vsypte k strouhané cuketě s bramborami.

Nakonec přidejte majonézu a vše řádně promíchejte. K ruce si připravte plech s pečícím papírem a na jeho dno navrstvěte směs zeleniny a masa. Rovnoměrně rozprostřete, zakryjte alobalem a dejte zapéct do trouby na zhruba půl hodiny při 200 stupních Celsia. Asi sedm minut před koncem pečení odstraňte hliníkovou fólii a posypte pokrm strouhaným tvrdým sýrem a nechte zezlátnout.

Hotové zapečené brambory s kuřecími prsy a cuketou podávejte horké spolu s nakládanou zeleninou, čerstvým zeleninovým salátkem, nebo oblíbenými ochucovadly. Vhodná je například zakysaná smetana, tatarská omáčka, nebo i kečup. Tento pokrm není ani příliš kaloricky, proto jej mohou s klidem konzumovat i ti, kteří si hlídají svou hmotnost, nebo chtějí cíleně zhubnout. V těchto případech je pak možné, nahradit majonézu klasickou tou dietnější. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů