Turecká masová polévka - postup přípravy
Pro milovníky nezvyklých chutí a kulinářské experimentátory máme nyní zajímavý a chutný recept na tureckou masovou polévku. Ta je velmi sytá, a především pak zdravá. Obsahuje totiž mnoho zeleniny. Zpestřete si jídelníček tímto exotickým pokrmem a posilněte svůj imunitní systém. Dodáte tak organismu potřebné vitamíny a minerály. Turecká kuchyně dokáže nabídnout nevídané možnosti. Rozhodně je podstatně lehčí než ta česká.
Ingredience
Nejprve si namočte cizrnu do vody na půl hodiny a pak ji uvařte do měkka.
Následně si očistěte cibuli a rozmixujte ji najemno. Pak ji vsypte do mísy a promíchejte s hovězím mletým masem, rýží, solí a mletým pepřem. Z masové směsi tvořte přiměřeně velké kuličky.
Dále si očistěte mrkev, brambory a pokrájenou zeleninu na kostky restujte v hlubokém hrnci na troše olivového oleje. Poté přilijte vodu, přisypte cizrnu a vařte vše na mírném ohni do měkka.
V další fázi vložte do vývaru i masové kuličky a nechte pár minut vařit pod poklicí.
Nakonec si připravte dochucovací omáčku z vaječného žloutku, bílého jogurtu a citronové šťávy. Směs vlijte do polévky a promíchejte. Před podáváním ochuťte ještě pokrm mletou paprikou, solí, mletým černým pepřem a podávejte teplé. Přidat můžete k porci například i čerstvý kus oblíbeného pečiva. Hodit se bude rohlík, houska, nebo třeba bílý chléb.
Přejeme vám dobrou chuť!