Nepečený dort s ovocem - postup přípravy
Vychutnejte si dort, který si zamilují všechny děti díky tomu, že je nádherně barevný. Kromě toho je také velmi chutný a lehký. Jemná zakysaná smetana v kombinaci s ovocem poskytuje skutečné potěšení všem, a to bez výjimky. Můžete jím klidně poctít i nějakou sváteční akci. Jeho příprava je přitom velice rychlá a snadná.
Ingredience
V první řadě si připravte želatinu. Nasypte ji do misky a zalijte vodou. Nechte asi půl hodiny bobtnat. Poté ji za stálého míchání hřejte ve vodní lázni, dokud se úplně nerozpustí. Zakysanou smetanu dejte do hluboké misky a přidejte cukr. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté za stálého míchání postupně přilijte rozpuštěnou želatinu. Krém tímto bude připraven.
Nyní oloupejte všechno ovoce a nakrájejte je na malé kousky. Nakrájejte i piškot nebo sušenky, podle toho, co si vyberete. Vezměte si formu a zakryjte ji potravinářskou fólií. Vložte ovoce a piškotový dort, promíchejte. Zalijte vše krémem a přikryjte potravinářskou fólií. Dort dejte na několik hodin vychladit do lednice. Pak ho vyjměte, otočte formu dnem vzhůru na rovnou desku, odstraňte fólii a podávejte.