Větrníky plněné krémem - postup přípravy
Udělejte si doma vlastní malé větrníky. Recept a postup nevyžadují velké úsilí a seznam produktů, které potřebujete, je poměrně jednoduchý a cenově dostupný. Máte-li rádi dezerty s krémy, tento recept jednoznačně musíte vyzkoušet. Uvidíte, že si ho vychutnáte a budete mít nový dezert, který může nabídnout rodině a přátelům.
Těsto
Krém
Smíchejte všechny suroviny na krém kromě másla a provařte na mírném ohni, dokud nezhoustnou. Nechte vychladit. Změklé máslo rozšlehejte a po lžících k němu přidávejte smetanovou hmotu, nakonec celý krém vyšlehejte do hladka. Nechte jej hodinu vychladit v chladničce.
Nyní se pusťte do těsta. Smíchejte mléko a vodu, přidejte vanilkový cukr, cukr a špetku soli. Až hmota začne vřít, přidejte prosátou mouku a důkladně míchejte, dokud se nespojí v těsto. Odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Postupně po jednom přidávejte vejce. Je nutné každé vejce dobře zapracovat do těsta, aby bylo vždy hladké, a teprve potom přidat další. Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte větrníky. V předehřáté troubě pečte po dobu 20 minut na 180 stupňů. Po upečení nechte větrníky vychladnout, na plocho je prořízněte a naplňte krémem. Použít můžete cukrářský sáček, ale také obyčejnou lžíci.