Nepečený dezert s pomerančovou příchutí - postup přípravy
Neradi postáváte u plotny, a přesto byste chtěli pro svou rodinu připravit jednoduchý a lahodný dezert? Pak vyzkoušejte ten nepečený s příchutí pomeranče. Zvládne jej i úplný začátečník. Pro svou lehkost ho neodmítnou ani věční dietáři. Dopřejte si mimořádný zážitek v podobě jemného ovocného zákusku.
Mléčná vrstva
Pomerančová vrstva
K ruce si vezměte dva menší rendlíky. V jednom smíchejte plnotučné mléko s kukuřičným škrobem, krupicovým a vanilkovým cukrem a provařte až do zhoustnutí směsi. Podobně postupujte i v případě pomerančového džusu. Až budou oba krémy hotové, odstavte je z plotny a začněte tvořit definitivní dezert.
V další fázi budete potřebovat větší plastovou nebo skleněnou mísu. Do té nejprve vlijte ještě horkou mléčnou náplň a následně i pomerančovou.
Směsi nepromíchávejte, vytvoří se tak pravidelná mozaika. Hmotu dejte nakonec tuhnout do lednice. Po několika hodinách ji vyjměte, vyklopte z nádoby na prostornější talíř, nakrájejte na menší kousky a podávejte třeba s mléčným koktejlem.
Mléčný dezert je možné dozdobit dle libosti i plátky čerstvého vypeckovaného pomeranče nebo opraženým strouhaným kokosem. Pro milovníky plnějších chutí pak bude vhodná místo plnotučného mléka do krému tučnější smetana ke šlehání či na vaření.
Pakliže s rodinou příliš neholdujete pomerančové příchuti, můžete džus nahradit klidně i rozpuštěnou mléčnou a hořkou čokoládou ve smetaně a postupovat stejným způsobem. Je jen na vás, jak svůj nepečený zákusek pojmete. Přejeme dobrou chuť.