Vepřové řízky plněné rajčaty a sýrem - postup přípravy
Vepřové kotletky plněné sýrem a rajčátky se hodí nejen k sváteční večeři. Chutnat budou i k rodinnému obědu s vařeným bramborem. Jsou úžasně šťavnaté a zamilují si je všichni strávníci. Připravte si pokrm tak trochu netradiční, avšak velmi snadný.
Ingredience
Vepřové maso nejprve pokrájejte na cca 6 stejně širokých plátků. Poté je poklepejte paličkou z obou stran, osolte a opepřete dle chuti.
Nyní si omyjte rajče a nakrájejte ho na tenčí plátky. Každý masový plátek následně potřete menším množstvím majonézy, na ni poklaďte plátek sýra a dvě kolečka rajčete.
Náplň posypte drceným česnekem, preferovanými bylinkami a přikryjte druhým plátkem vepřového.
Vznikne vám tak jakýsi „sendvič“. Ten obalte v rozšlehaných vejcích a následně ve strouhance.
V další fázi si rozpalte ve větší pánvi slunečnicový olej a na něm osmažte plněné vepřové maso dozlatova z obou stran. Pokrm podávejte ideálně s bramborovou kaší, vařeným bramborem, nebo třeba jen s pečivem (chléb, houska, rohlík, bageta). Hodit se bude jako příloha i zeleninový salátek, nebo studené dochucovací omáčky (kečup, tatarka). Pokud nemáte rádi vepřové, lze nahradit kuřecím (vhodná jsou například kuřecí prsa, ale i krůtí maso). Jako náplň je možné samozřejmě použít cokoliv máte v oblibě. Kromě rajčat a tvrdého sýra bude vhodné třeba bylinkové máslo, prorostlejší slanina, roquefort, nebo niva. Přejeme vám dobrou chuť.