Piškotový dort s perníčky - postup přípravy
Už se vám někdy stalo, že se návštěva nahlásila na poslední chvíli a vy jste pro ně neměli nic ke kávě? Je dost možné, že se vám to stává i poměrně často. Není to sice příjemná situace, ale pokud se přátelé ozvou alespoň půl hodiny předem, budete jim snadno připravit domácí dezert, který si vychutnají při příjemném rozhovoru a horké kávě nebo čaji.
Ingredience
Nejdříve si připravte piškot. Oddělte bílky a žloutky a bílky vyšlehejte se špetkou soli, dokud nebudou pevné. Poté pokračujte ve šlehání a postupně přidejte 100 g cukru.
Poté přidejte žloutky, 120 g mouky a kakao, poté těsto vylijte na plech a pečte v troubě po dobu 20 minut. Vychlazený piškot rozkrojte na dvě vrstvy.
Mléko rozšlehejte s pudinkem, 2 lžícemi mouky, 150 g cukru a espressem. Vařte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a vyšlehejte spolu se změklým máslem do krému. Poté zbývá dort poskládat.
Piškot dejte do první vrstvy a potřete jej džemem. Na něj rozložte perníčky.
Poté přidejte polovinu krému, druhou vrstvu piškotu a zbývající krém. Posypejte nastrouhanou čokoládou a můžete podávat svým hostům.
Věřte, že si tento dezert užijí, poděkují vám a vy s tím přitom nebudete mít příliš práce.