Bramborové placky plněné kuřecím masem - postup přípravy
Bramboráky známe. Známe i bramboráky s kuřecí směsí. My vám dnes ukážeme jednu variantu tohoto oblíbeného českého pokrmu, která se hodí jako vždy připravená vydatná svačina na cesty a navíc je velice chutná. Bramborové placky ale v tomto případě nebudou klasicky kořeněné s majoránkou a náplň nebude pikantní až pálivá, ale spíše lehčí a zdravější, se sýrem a zelenými bylinkami. Věřte nám, že chutná naprosto skvěle!
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Pod vodou umyjte čerstvé bylinky, osušte je a nasekejte najemno. Kuřecí maso rovněž umyjte pod tekoucí vodou a osušte papírovými utěrkami a rozkrájejte ho na jemné nudličky.
Na kamnech zahřejte pánev s trochou oleje a osmažte cibuli dozlatova. Pak k cibulce přidejte kuřecí maso a smažte ho tak dlouho, dokud se neodpaří voda, kterou maso pustí, a maso po všech stranách nezezlátne. Nezapomeňte ho podle chuti osolit a posypat mletým černým pepřem. Pak maso odstavte z kamen a na chvilku odložte stranou.
Nyní oloupejte brambory, nastrouhejte je na hrubém struhadle a osolte. Nechte je chvíli stát, aby pustily vodu. Tu slijte a nejlépe brambory vymačkejte v čisté bavlněné utěrce. Tak zajistíte, že bude bramborové těsto pevné a soudržné. Přebytečná voda by ho zbytečně ředila a nedrželo by pohromadě.
Vymačkané brambory vložte do mísy, přidejte k nim dvě vajíčka a dvě polévkové lžíce mouky a vše důkladně promíchejte.
Na kamnech rozehřejte pánev se silnějším dnem s trochou rostlinného oleje. Když je horká, rozprostřete po jejím dně tenčí vrstvu bramborového těsta a roztáhněte ji po celé ploše pánve.
Když zespodu zezlátne, otočte ji na druhou stranu. Nyní jednu polovinu bramborové placky posypejte trochou smaženého masa, posypejte sýrem a nakonec sekanými bylinkami.
Obracečkou opatrně přehněte bramborovou placku přes náplň, ještě trochu z obou stran opečte, aby se sýr rozpustil a opatrně sejměte z pánve.
Dobrou chuť.