Vepřové maso zapečené s jablky - postup přípravy
Stačí jednoduché tři kroky a dáte své rodině vynikající vepřové maso zcela novým způsobem. Mnoho lidí si nedokáže představit rodinou večeři bez pečeného šťavnatého masa bez ohledu na jeho druh. Tento recept je skvělý především pro slavnostní příležitosti, ale můžete ho samozřejmě připravit i na běžnou večeři nebo víkendový oběd. Vepřová panenka marinovaná v bylinkách s česnekem, pečené v troubě s jablky a bílým vínem, je naprosto velkolepé jídlo. Možná vám spojení surovin nedává moc smysl, ale rozhodně se jedná o vynikající kombinaci surovin. Vyzkoušejte tento recept a zaručeně nebudete litovat. Pokud máte rádi vepřové maso, budete vám jistě chutnat.
Ingredience
V první řadě si připravte marinádu. Smíchejte olej s lisovaným česnekem. Přidejte sůl, koření a bylinky. Maso umyjte, osušte papírovým ručníkem. Ostrým nožem udělejte do masa několik příčných řezů. Maso potřete marinádou ze všech stran, vložte do misky a zakryjte potravinářskou fólií. Dejte na noc do lednice. Na pánvi rozpusťte sádlo, maso z každé strany smažte asi 2 minuty. Jablka nakrájejte a plátky a přidejte na maso do příčných řezů.
Připravené vepřové maso přeneste do pevného plastového sáčku, který můžete dát do trouby a nalijte víno. Přidejte zbývající plátky jablek. Svažte okraje sáčku a několikrát propíchněte nožem, aby se uvolnila pára.
Pečte hodinu při 190 stupních. Rozřízněte sáček tak, aby zůstaly boky, přelijte maso uvolněnou šťávou a vraťte do trouby na dalších 15 minut. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše. Přejeme dobrou chuť!