Piškot s třešněmi a máslovým krémem - postup přípravy
Honí vás mlsná a přemýšlíte nad tím, jakou dobrotou byste si zpříjemnili den? Pak vsaďte na „Dunajské vlny“. Jedná se o piškot s třešněmi a máslovým krémem, který je svou chutí naprosto neodolatelný.
Piškot
Krém
Poleva
Nejprve si oddělte žloutky od bílků a z nich mixérem vyšlehejte tuhý sníh. Poté přisypávejte postupně moučkový cukr po lžících. V další fázi zakomponujte do bílkového sněhu i žloutky, slunečnicový olej, kypřící prášek, polohrubou mouku a mléko.
Vypracujte hladké těsto, které rozdělte na polovinu. Do té druhé vsypte kakaový prášek a promíchejte.
Pečení těsta a kompletace dezertu
Nyní si k ruce vezměte plech vystlaný pečícím papírem a nejprve do něj vlijte a rozprostřete vanilkové těsto. Poté na něj vlijte i to kakaové. Na vrch vyskládejte rovnoměrně vypeckované třešně a dejte péct do trouby na 30 až 35 minut při 180 °C. Mezitím si připravte krém.
V misce si smíchejte vejce spolu s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kukuřičným škrobem a hladkou moukou. Poté směs vlijte do mléka v rendlíku a přiveďte k varu. Míchejte, dokud tekutina nezhoustne. Pudink nakonec odstavte z plotny, přikryjte potravinovou fólií a nechte chladnout.
Posléze jej promixujte spolu se změklým máslem. Výsledný krém nakonec navrstvěte na upečený piškot a přelijte čokoládovou polevou, kterou jste si připravili rozpuštěním čokolády a smícháním s máslem a smetanou.
Tuhnutí dezertu a jeho servírování
Zkompletovaný dezert dejte ideálně tuhnout na chladné místo a poté podávejte naporcovaná na čtverce. Hodit se k piškotu s krémem a třešněmi bude káva nebo čaj. Dobrou chuť.