Pečené a křupavé kuřecí řízečky s tvrdým sýrem - postup přípravy
Přijdou vám klasické řízky nudné? Potom zkuste připravit ty kořeněné s tvrdým sýrem. Jsou mnohem chutnější a relativně také zdravější, protože se pečou v troubě. Potěšíte jimi nejen rodinu na oběd, ale i návštěvu při pohoštění.
Ingredience
Nejprve si pokrájejte kuřecí prsa na plátky podélně. Pak maso umístěte do mísy a okořeňte solí, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou, sójovou omáčkou a zakápněte olivovým olejem. Vše dobře promíchejte a nechte pár minut marinovat.
Dále si nastrouhejte nahrubo na struhadle tvrdý sýr dle preferencí. Hodit se bude například eidam nebo ementál. Sýr následně promíchejte ve větší míse se strouhankou a lžičkou sladké mleté papriky. V jiné misce si pak vyšlehejte tři vajíčka.
Obalování kuřecích prsou a jejich pečení v troubě
V další fázi začněte s tvořením křupavých řízečků. Marinované maso ponořte do rozšlehaných vajíček a posléze do strouhanky se sýrem. Důkladně obalte, abyste získali po upečení křupavou krustu.
Jednotlivé porce řízečků vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na 25 minut při teplotě 180 °C.
Servírování křupavých kuřecích řízečků
Upečené kuřecí řízečky podávejte například s čerstvým pečivem (houskou, bagetou, bílým chlebem), se sladkým kečupem a majonézou. Hodit se bude i barbecue omáčka či tatarka. Možné je porci doplnit i o opečené brambory, smažené hranolky nebo máslovou bramborovou kaši a čerstvou zeleninu. Přejeme vám dobrou chuť.