Rychlé jablečné placičky - postup přípravy
Už vás nudí klasické lívance? Pak zkuste připravit pro své blízké výtečné jablečné placičky. Hotové je budete mít už během několika málo minut a ušetřený čas využijete daleko příjemnějším způsobem.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete důkladně jablka vlažnou vodou. Poté odstraňte stopky a nastrouhejte ovoce i se slupkou nahrubo do velké mísy. Následně přidejte i vejce, krupicový cukr, špetku soli a hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujte hladké homogenní těsto polotekuté konzistence.
Smažení jablečných placiček a jejich servírování
Nyní se pusťte do smažení placiček z jablek. V pánvi si rozpalte slunečnicový olej anebo přepuštěné máslo a na horký tuk pokládejte po lžících připravené těstíčko. Poté placičky smažte dozlatova z obou stran.
Před servírováním nechte porce okapat od přebytečného tuku na papírových ubrouscích či utěrkách. Výtečné budou jablečné placky třeba se slazenou zakysanou smetanou, měkkým tvarohem, šlehačkou anebo s ovocným džemem a s marmeládou. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace sladkých placiček
Místo jablek můžete k vytvoření těsta na placičky použít i tvrdší hrušky. K jablečné variaci se pak hodí výtečně i skořicový cukr, který je možné zakomponovat do těsta anebo jím posypat již usmažené placky.
Vylepšit moučník lze kromě jiného rozinkami máčenými v rumu (zamícháte je do těsta). A pakliže použijete k smažení placiček přepuštěné máslo, rozhodně se stanou o něco málo chutnějšími a tak zdravějšími, než kdybyste je smažili na klasickém oleji.