Zapečená kuřecí prsa s česnekem a jablky - postup přípravy
Už jste se přejedli klasických kuřecích řízků či závitků? Potom vyzkoušejte kuřecí prsa zapečená s jablky, česnekem, máslem a brusinkovým džemem. Budete se oblizovat až za ušima. Je to neskutečná dobrota!
Ingredience
Nejprve do kuřecích prsou udělejte ostrým nožem několik středně hlubokých zářezů. Poté si očistěte jablka od jádřinců, omyjte je a pokrájejte na tenčí plátky.
Také si oloupejte česnekové stroužky a naplátkujte je. Nyní si k ruce vezměte studené máslo a taktéž pokrájejte na menší kusy či plátky.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
V další fázi pokrm zkompletujte. Do každého zářezu v kuřecím masu umístěte kousek jablka, kousek česneku a plátek másla. Poté kuřecí prsa osolte dle potřeby a umístěte do olejem vymazané zapékací misky.
Takto dejte pokrm zapékat do předehřáté trouby na cca 30 minut při teplotě 180 °C. Až uplyne tato doba pečení, vyjměte maso a přetřete jej omáčkou z brusinkového džemu, koření Khmeli- Suneli a z mletého pepře. Dopékejte cca 10 až 15 minut.
Servírování kuřecích prsou s česnekem a jablky
Upečená kuřecí prsa s česnekem a jablky vyjměte z trouby a podávejte ihned s trochou výpečku. Hodit se bude k masu bramborová kaše, bramborové pyré, dozlatova smažené hranolky, opečené brambory, bramborové krokety anebo i čerstvé pečivo dle libosti (bagetka, houska, rohlík). Doplnit kuřecí můžete i o oblíbené dipy a omáčky. Přejeme vám dobrou chuť.