Smažené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem - postup přípravy
Ať už potřebujete připravit chuťovku pro své hosty k pivu anebo hledáte skvělý tip na rychlou večeři, smažené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem budou skvělou volbou. Hotové je budete mít raz dva.
Ingredience
Nejprve si řádně oloupejte brambory, omyjte je a pokrájejte na menší kostky. Poté je vložte do hrnce s mírně solenou vodou a vařte do měkka. Až bude hotovo, brambory sceďte a rozšťouchejte na kaši.
Dále k nim přidejte i nastrouhanou mozzarellu, sůl a pepř dle chuti, kukuřičný škrob, jemně nasekanou petrželku a vypracujte homogenní těsto.
Tvoření a plnění bramborových bochánků
Nyní si v jedné misce vyšlehejte vejce se solí a do druhé nasypte strouhanku. Dále tvořte z bramborového těsta bochánky a každý plňte kouskem šunky a kouskem sýra. Pečlivě těsto uzavřete a obalte prvně ve vejcích a nakonec ve strouhance.
Smažení bramborových bochánků a jejich servírování
Připravené bramborové bochánky plněné šunkou a sýrem v poslední fázi smažte na rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova a podávejte teplé například s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku. Hodit se budou k této dobrotě i studené omáčky typu kečup, tatarka a majonéza. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na různé variace bramborových bochánků
Kromě výše uvedených ingrediencí můžete do bramborového těsta přidat i čerstvý koriandr, libeček anebo třeba prolisovaný česnek. Skvěle bude pokrm chutnat i s chilli.