Slaný závin se šunkou, sýrem a s kabanosem - postup přípravy
Přemýšlíte o tom, jakou chuťovku upéct pro své hosty? Pak vsaďte na slaný závin z listového těsta, který osloví i toho největšího mlsouna. Náplň tvoří šunkový salám, plátkový sýr a uzený kabanos. Ovšem je jen na vaší představivosti, čím tuto dobrotu doplníte.
Ingredience
Nejprve si vyjměte listové těsto z lednice, aby povolilo. Pak jej rozmotejte a potřete sladkým kečupem po celé ploše. Následně posypte těsto sušeným oreganem, poklaďte na něj plátky sýru, plátky šunky a nakonec vložte i kabanos. Vše důkladně zarolujte do závinu a okraje dobře utěsněte prsty.
Fáze pečení slaného závinu a jeho servírování
Připravený závin položte na plech s pečícím papírem, potřete na povrchu rozšlehaným vejcem, posypte trochou mleté papriky a dejte péct do předehřáté trouby na půl hodiny při teplotě 180 °C.
Hotové pečivo vyjměte, nechte zchladnout a poté servírujte pokrájené na stejně velké kusy. Hodit se bude tato lahůdka třeba k suchému bílému vínu a pivu. Přejeme vám dobrou chuť.
Jaké suroviny se ještě hodí do slaného závinu?
Kromě výše uvedených surovin můžete do slaného závinu z listového těsta zahrnout třeba i plátkovou libovější slaninu, černé i zelené olivy bez pecky, sladkou čerstvou papriku, rajčata, kukuřici, nakrájený česnek, bazalku anebo mleté hovězí maso kořeněné mletým pepřem, solí a smíchané s nasekanou červenou cibulí. Vegetariánskou verzi pak připravíte z restovaného čerstvého špenátu a přírodního kozího či ovčího sýra.