Bochánky s mletým masem a sýrem - postup přípravy
Plánujete narozeninovou party a nevíte, jakou chuťovku připravit pro své hosty k pivu a vínu? Potom vyzkoušejte slané bochánky s mletým masem a sýrem. Jsou velmi šťavnaté a vydatné. Skvěle poslouží i jako rychlá večeře pro celou rodinu.
Ingredience
Nejprve si kupované a vyválené listové těsto vyjměte z lednice a rozprostřete ho na vál. Poté jej rozdělte pomocí rádla na cca 6 stejně velkých čtverců.
Dále si v míse promíchejte mleté maso spolu s jemně nakrájenou cibulí, solí, mletým pepřem a vodou. Vytvořte homogenní směs, z které následně tvarujte stejně velké koule.
Dokončování slaných bochánků s mletým masem a jejich pečení v troubě
Masové koule pokládejte na čtverce z těsta a doprostřed každé porce masa vložte kostku tvrdého sýra. Nakonec vytvarujte bochánky, tj. těsto zabalte do jakési buchty a okraje dobře utěsněte prsty.
Polotovary bochánků vyskládejte na plech s pečícím papírem, pomažte rozšlehaným vejcem a pomocí ostrých kuchyňských nůžek nastřihněte povrch do hvězdice. Těsto také povytáhněte, abyste odhalili sýr a maso. Takto dejte vše péct do předehřáté trouby na 40 minut při 180 °C.
Servírování slaných bochánků s mletým masem a sýrem
Upečené slané bochánky vyjměte z trouby a po zchladnutí podávejte s nejrůznějšími dipy a studenými omáčkami. Hodit se bude kečup, tatarka, majonéza, zakysaná smetana s česnekem a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.
Tipy na závěr
Pokud budete chtít slané bochánky vylepšit, posypte jejich povrch před pečením například mákem, sezamovými nebo dýňovými semínky. Kromě listového těsta pak můžete použít i to klasické kynuté na koláče.