Zákusek z kondenzovaného mléka a sušenek - postup přípravy
Honí vás i vaši rodinu mlsná? Potom zkuste připravit velmi jednoduchý a rychlý nepečený zákusek z kondenzovaného mléka a máslových sušenek. Je velmi lahodný a rozplývá se na jazyku. Pohostit jím můžete i vzácnou návštěvu.
Ingredience
Nejprve si smíchejte v míse kondenzované mléko a zakysanou smetanu. Poté přidejte sušené mléko a nabobtnalou želatinu ve troše vody. Dále si k ruce vezměte máslové sušenky a máčejte je jednu po druhé v mléce.
Pak je vyskládejte na dno zapékací misky a přelijte mléčným krémem. Takto postup opakujte, dokud nenaplníte celou nádobu a nespotřebujete krém i sušenky.
Dokončování nepečeného dezertu a jeho chlazení v lednici
Nyní povrch nepečeného dezertu posypte hoblinkami hořké nebo mléčné čokolády a dejte celý zákusek do lednice na několik hodin tuhnout. Ideální bude, když ho necháte v chladu přes noc. Skvěle se uleží, ztuhne a sušenky nasají krém.
Servírování nepečeného dezertu z kondenzovaného mléka a sušenek
Řádně ztuhlý dezert vyjměte z lednice, naporcujte a podávejte například s šálkem kávy, s čajem, s kakaem anebo s mlékem. Přejeme vám dobrou chuť!
Tipy na závěr
Nepečený dezert můžete připravit i z čokoládových anebo kakaových sušenek. Hodit se budou třeba sušenky Oreo. Jednotlivé vrstvy lze prokládat také čerstvým ovocem (borůvkami, banány, jahodami, meruňkami, malinami, višněmi, třešněmi, broskvemi a podobně). Kromě mléčného krému je možné připravit i kakaový, čokoládový či karamelový. Skvělé budou i kombinace. Vše je jen na vašich chutích a také fantazii.