Květák v křupavém těstíčku - postup přípravy
Chystá se k vám návštěva, která dává přednost spíš rostlinné stravě před tou masovou? Potom připravte lahůdku v podobě smaženého květáku v křupavém těstíčku. Když tuto chuťovku doplníte o domácí dip, všichni se budou oblizovat!
Jídlo
Dip
Začněte tím, že si omyjete květák, očistíte ho a rozdělíte na jednotlivé růžičky. Ty pak vložte do velkého hrnce s vodou, přilijte lžíci jablečného octa, vsypte sůl a vložte také jeden loupaný česnek. Zeleninu vařte asi deset minut na středním ohni. Mezitím si připravte těstíčko na obalování.
Příprava těstíčka a obalování květáku
Nyní si rozmíchejte v misce vejce spolu s mlékem, solí, pepřem, sladkou mletou paprikou, sušeným česnekem a jemně nasekanou petrželkou. Nakonec ještě těstíčko zahustěte hladkou moukou. Dále uvařený květák přeceďte, nechte okapat a po zchladnutí obalujte v připraveném těstě.
Smažení květáku, příprava dipu a konzumace pokrmu
V další fázi obalený květák smažte na rozpáleném oleji v pánvi dozlatova ze všech stran. Pak jej vyjměte na papírové utěrky a nechte zcela okapat od přebytečného tuku.
Mezitím si připravte dip smícháním bílého jogurtu, kečupu, majonézy a lisovaných česnekových stroužků. Pokrm podávejte teplý. Přejeme vám dobrou chuť!
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.