Rychlý nepečený dort ze smetany, jogurtu a jahod - postup přípravy
Nepečené dorty jsou ty nejlepší. Žádné zbytečné těsto, zato spousta ovoce a smetany. Ta chuť je nezaměnitelná! Pokud máte chuť na sladké, anebo potřebujete rychle vyrobit reprezentativní dort, pak je tento recept určený právě pro vás.
Ingredience
Do hluboké misky nalijte plnotučnou smetanu a elektrickým šlehačem ji začněte šlehat, přičemž postupně přidávejte do pěny také vanilkový cukr (jeho množství si přizpůsobte podle vlastní chuti). Pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte tuhou a nadýchanou pěnivou hmotu, která je tak pevná, že sama drží v misce, i když ji překlopíte vzhůru nohama.
K vyšlehané smetanové pěně přidejte řecký jogurt a na nejnižší rychlost šlehačem promíchejte do hladké konzistence. Poté přilijte kondenzované mléko a zapracujte ho šlehačem do smetanové kompozice. Máslové sušenky rozbijte válečkem či rozlámejte rukama na menší kousky (ale ne úplně na drť) a promíchejte je se smetanovým krémem.
Umyjte čerstvé jahody a zbavte je zelených stopek. Pak je rozkrájejte podélně na poloviny. Připravte si kulatou dortovou formu a vyložte ji pečicím papírem. Obvod stěn pak vyskládejte polovinami jahod. Zbylé jahody, které nevyšly na pokrytí obvodu formy, vmíchejte do mísy s krémem a sušenkami.
Smetanovou hmotu plněnou lámanými sušenkami a jahodami vyklopte do dortové formy a rovnoměrně ji rozložte v celém jejím objemu tak, abyste zakryli jahody po obvodu stěn. Urovnejte stěrkou povrch dortu a vložte ho ve formě nejméně na 3 hodiny do ledničky, aby se vychladil a náležitě ztuhl. Odleželý dort vyjměte z lednice, jeho povrch potřete jahodovou zavařeninou a podávejte.