Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

2 recepty na pohoštění z listového těsta a mletého masa

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

2 recepty na pohoštění z listového těsta a mletého masa - postup přípravy

Pokud váháte, co připravit dobrého na silvestrovskou party, narozeninovou oslavu nebo pro návštěvu či rodinu jen tak k televizi, tyto dva předkrmy z mletého masa a listového těsta jsou skvělou volbou.

Ingredience pro:
1 porce

Listové květiny s masovými kuličkami a sýrem

Listové tulipány s mletým masem

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Listové květiny s masovými kuličkami a sýrem

Z plátu listového těsta vykrájejte kolečka o průměru 7 až 10 centimetrů. Dejte je na plech vyložený pečicím papírem a propíchejte je. Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí a poté ho osolte a opepřete. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.

Z masa udělejte kuličky o průměru asi 1 až 1,5 centimetru a dejte jich pět po obvodu každého kolečka (viz video). Koncem lžíce vmáčkněte trochou těsta z obvodu mezi kuličky masa. Doprostřed dejte trochu sýru a navrch jedno cherry rajče. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.

2. KROK

Listové tulipány s mletým masem

Plát listového těsta rozkrájejte na 6 čtverců. Mleté maso smíchejte s nadrobno nakrájenou cibulí, osolte ho a opepřete.

Udělejte z masa 6 větších koulí, položte každou z nich na čtverec těsta, zabalte ji do něj, přitiskněte spoje a položte ji na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů. Rozšlehejte vejce a vršky bochánků jím potřete. Pak do nich z vrchu udělejte do 3 řezy nožem a zvedněte špičky těsta nahoru, aby se lehce rozevřelo. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35 minut.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů