Ananasová zmrzlina ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Ananasová zmrzlina je osvěžující, snadná na přípravu a hotová za pár minut. Připravíte ji navíc jen ze 3 ingrediencí a při správném skladování vydrží čerstvá i několik měsíců.
Ingredience
Ananas sceďte a vložte ho do mísy od mixéru, kde ho rozmixujte na kaši. Tu přendejte do cedníku a propasírujte ji, abyste z ananasu odstranili co nejvíc šťávy.
V míse smíchejte kondenzované mléko s ananasem a v jiné míse vyšlehejte smetanu ke šlehání, do které vmíchejte ananasovou směs.
Ingredience znovu prošlehejte, a jakmile se propojí, přelijte směs do druhé mísy, povrch uhlaďte a směs vložte do mrazáku, kde ji nechte nejlépe přes noc.
Tip: Zmrzlinu před podáváním nechte 15 minut volně stát v pokojové teplotě. Můžete ji servírovat s nastrouhanou čokoládou.
Poznámka: Ananasová zmrzlina velmi dobře snáší dlouhodobé skladování. Můžete jí tedy vytvořit více najednou a mít tak sladkou pochoutku stále po ruce.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: einfach und schnell