Bábovka s tvarohovou náplní a broskvemi - postup přípravy
Neexistuje snad nikdo, kdo by nemiloval bábovku. Vyzkoušejte osvědčenou klasiku ve vylepšené podobě s tvarohem a broskvemi díky receptu od paní Jitky Kořánové.
Těsto
Náplň
Nejprve připravte náplň. Ve větší míse smíchejte tvaroh s cukrem. Rozklepněte 1 vejce a oddělte bílek od žloutku. K tvarohové směsi přidejte žloutek, vanilkový cukr a sáček vanilkového pudinku. Bílek, který vám zbude, si nechte, použijete ho do těsta. Ze všech ingrediencí poté vymíchejte hladkou hmotu, kterou prozatím ponechte stranou.
V druhé míse pečlivě smíchejte mouku s cukrem, práškem do pečiva a kakaem. K sypkým ingrediencím přidejte bílek, který vám zbyl z přípravy náplně, 3 celá vejce a také mléko a olej. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto.
Polovinu těsta nalijte do důkladně vymazané a vysypané formy na bábovku. Na těsto nalijte tvarohovou náplň, na kterou naskládejte broskve bříškem dolů. Na broskve nalijte druhou polovinu těsta.
Bábovku s broskvemi dejte do trouby předehřáté na 170 °C zhruba na 45 minut. Po upečení nechte bábovku zcela vychladnout a teprve pak ji vyklopte z formy. Posypejte ji moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.