Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bábovka s tvarohovou náplní a broskvemi

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Bábovka s tvarohovou náplní a broskvemi - postup přípravy

Neexistuje snad nikdo, kdo by nemiloval bábovku. Vyzkoušejte osvědčenou klasiku ve vylepšené podobě s tvarohem a broskvemi díky receptu od paní Jitky Kořánové.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Nejprve připravte náplň. Ve větší míse smíchejte tvaroh s cukrem. Rozklepněte 1 vejce a oddělte bílek od žloutku. K tvarohové směsi přidejte žloutek, vanilkový cukr a sáček vanilkového pudinku. Bílek, který vám zbude, si nechte, použijete ho do těsta. Ze všech ingrediencí poté vymíchejte hladkou hmotu, kterou prozatím ponechte stranou.  

2. KROK

V druhé míse pečlivě smíchejte mouku s cukrem, práškem do pečiva a kakaem. K sypkým ingrediencím přidejte bílek, který vám zbyl z přípravy náplně, 3 celá vejce a také mléko a olej. Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto.

3. KROK

Polovinu těsta nalijte do důkladně vymazané a vysypané formy na bábovku. Na těsto nalijte tvarohovou náplň, na kterou naskládejte broskve bříškem dolů. Na broskve nalijte druhou polovinu těsta.  

4. KROK

Bábovku s broskvemi dejte do trouby předehřáté na 170 °C zhruba na 45 minut. Po upečení nechte bábovku zcela vychladnout a teprve pak ji vyklopte z formy. Posypejte ji moučkovým cukrem, nakrájejte a podávejte.

 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů