Bábovka z vaječného likéru - postup přípravy
Tento recept na jednoduchou, ale přesto velmi chutnou bábovku si zaručeně zaslouží vaši pozornost. Je jemná, příjemně voní po vaječném likéru a je jednoduše k nakousnutí. Navíc se nemusíte obávat, že by již na druhý den byla oschlá a nedala se jíst, ba naopak. I po třech dnech je úžasně vláčná stejně jako po upečení. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Ingredience
Celá vejce s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem ušleháme v míse ručním šlehačem do hladké pěny. Za stálého míchání do hmoty přilijeme olej a vaječný likér. Potom postupně vmícháme polohrubou mouku, kterou jsme předem promíchali s práškem do pečiva.
Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme péct do trouby předehřáté na 180°C po dobu cca 45 minut (v závislosti na výkonu vaší trouby). Zdali je bábovka upečená, zkusíme špejlí.