Banánky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem - postup přípravy
Ke kávě si můžete udělat nadýchané banánky z odpalovaného těsta. Naplňte je vanilkovým krémem a kombinace bude opravdu vynikající.
Na těsto
Na krém
Před pečením si připravte krém. V rendlíku metlou rozšlehejte 2 vejce s cukrem, dokud nebudete mít hezkou pěnu. Přidejte kukuřičný škrob a promíchejte. Pak přilijte mléko a dejte vařit za stálého míchání, dokud směs nezhoustne. Poté ji odstavte z kamen a přidejte vanilin a zamíchejte. Pokud nemáte vanilin, lze před vařením přidat vanilkový cukr. Následně přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí, a nechte vše vychladnout. Poté krém dejte do mísy, přikryjte fólií a dejte do do chladu.
V misce si rozšlehejte vejce a dejte je stranou. Do rendlíku s nepřilnavým povrchem nalijte vodu a přidejte máslo, špetku soli a cukru. Pak rendlík dejte na sporák a vařte, dokud se všechno máslo nerozpustí. Poté ho odstavte ze sporáku, přidejte prosátou mouku a dobře promíchejte. Následně vraťte na sporák a za stálého míchání těsto na mírném plameni smažte po dobu 1 až 2 minuty. Když těsto bude začínat lepit, sundejte rendlík ze sporáku.
Těsto dejte do mísy a nechte mírně vychladnout. Poté do těsta postupně zamíchávejte rozšlehaná vejce, dokud nemáte hladké řidší těsto. Plech vyložte pečícím papírem. Těsto naplňte do cukrářského sáčku a větším zdobítkem udělejte na plechu asi 10 centimetrů dlouhé banánky. Nechte mezi nimi dostatečnou mezeru, protože se při pečení zvětší.
Prstem namočeným ve vodě uhlaďte vyvýšené kousky těsta v místech, kde jste ukončili kladení těsta cukrářským sáčkem. Troubu rozpalte na 190 °C a pečte banánky po dobu 30 minut. Pak banánky dejte vychladnout. Do každého poté zespodu nožem udělejte dva otvory.
Krém promíchejte a naplňte do cukrářského sáčku s užším zdobítkem. To vložte do každého otvoru a dovnitř banánku natlačte krém. Poté je dejte na talíř, posypejte moučkovým cukrem a servírujte.