Banánová buchta s čokoládovým krémem - postup přípravy
Krémová buchta s banánem, čokoládovým krémem a čokoládou navrchu bude skvělý dezert pro členy vaší rodiny, nebo pro vaší návštěvu ke kafíčku. Postup je jednoduchý a péct s vámi tento recept mohou i děti.
Na těsto:
Na náplň:
Dále budete potřebovat:
Připravte si plech na pečení, může být velikostně 30 x 20 centimetrů. Dno si vyložte papírem na pečení.
Vajíčka si vyšlehejte s cukrem do pěny a postupně přimíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a těsto nalijte na plech. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů zhruba 15 – 20 minut, v záležitosti na tom, jakou máte troubu. Upečené těsto nechte vychladnout
Na krém budete potřebovat mléko, do kterého přidáte cukr a čokoládový pudinkový prášek. Krém přiveďte k varu a vznikne vám hustý krém. Ten nechte vychladnout. Mezitím si ušlehejte máslo a po lžicích do něj přidávejte vychladlý pudink. Banány rozkrojte podélně na polovinu a smetanu ke šlehání vyšlehejte do tuhé šlehačky.
Na vychladlý korpus naneste tenkou vrstvu čokoládového krému, poklaďte rozkrojené banány a namažte zbytek krému. Navrch navrstvěte šlehačku. Nastrouhejte jakoukoliv čokoládu, kterou máte rádi a tou posypte celou buchtu. Nechte hodinu odležet v lednici a pak podávejte dezert nakrájený na kousky.