Banánový cheesecake bez mouky a bez cukru - postup přípravy
Banánový cheesecake s vlašskými ořechy je jedním z mnoha výborných dezertů, v nichž nenajdete ani zrníčko mouky a přidaného cukru. Je jemný a příjemně sladký po banánech.
Těsto
Náplň
Ořechy v sekáčku rozemelte najemno. Dejte je do mísy, přidejte k nim kokos a sůl a dobře je promíchejte. Banán oloupejte, rozmačkejte ho vidličkou a přidejte do mísy na těsto. Všechny ingredience společně dobře propracujte a vytvořte tak kompaktní těsto.
Těsto dejte formy o průměru 20 centimetrů vyložené pečicím papírem. Boky formy vymažte tukem. Těsto pak ve formě rukou natlačte pečlivě do všech stran a vytvořte s jeho pomocí vyvýšený okraj zhruba 1 centimetr vysoký.
Na náplň smíchejte tvaroh s vejci, krupicí a vanilkovým extraktem. Banán rozmačkejte vidličkou a vmíchejte ho do náplně. K míchání můžete použít robota nebo šlehač, případně ji vymíchejte ručně. Výsledkem by měla být hladká náplň bez jakýchkoliv hrudek.
Náplň nalijte na těsto ve formě a zarovnejte ji. Vložte formu s těstem do trouby předehřáté na 180 °C a pečte cheesecake zhruba 1 hodinu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj: ВКУСНО и ПОЛЕЗНО