Banánový koláč v pánvi - postup přípravy
Podívejte se na jednoduchý recept na koláč, který nemusíte dávat do trouby, protože se připravuje v pánvi! Koláč nemusíte dělat jen s banány, pokud je nemáte rádi. Banány můžete nahradit jablky. Koláč bude stejně božsky chutný! Na přípravu nepotřebujete nic složitého, ani drahého. To je skutečně dobrá zpráva, protože to je pochopitelně důležitá věc.
Ingredience
Rozbijte vejce do misky, přidejte špetku soli, přidejte cukr a míchejte metličkou. Přidejte další vanilkový cukr a promíchejte. Dále nalijte mléko. Pak přichází řada na rostlinný olej. Může být nahrazen rozpuštěným máslem. Dejte do mouky lžíci prášku do pečiva a promíchejte. Nyní přidejte směs z mouky do tekutého základu a rychle hněteme těsto. Míchejte, dokud nezmizí hrudky.
Vezměte pánev se silným dnem a potřete ji měkkým máslem. Posypte dno cukrem, potřebujete asi tři čajové lžičky. Z cukru se pak stane karamel. Banány nakrájejte na plátky a umístěte je po celé spodní části pánve na cukr. Pokud se rozhodnete uvařit koláč s jablky, nakrájejte je na velké plátky. Nalijte těsto na ovoce a uhlaďte špachtlí.
Umístěte víko na pánev a zapněte mírný oheň. Vařte asi 40 minut. Můžete jej umístit na prkénko. Pomocí párátka zkontrolujte, zda je koláč hotový.
Zakryjte pánev plochým talířem a otočte. Pokud chcete, můžete ho na druhé straně pocukrovat.
Když vyměníte banány za jablka, můžete tento dezert příjemně obměňovat a vždy se dočkat jedinečné chuti. Velkou výhodou tohoto dezertu je, že je velice jednoduchý, levný a zaručeně si ho užijí především děti. Stejně skvělý je ale také k odpolední kávě s kamarádkou.