Bebe řezy - postup přípravy
Lahodné řezy z bílkového těsta a krémem z vanilkového pudinku, přelité rozpuštěnou čokoládou jsou krásné na pohled a velmi lahodné. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
Na těsto
Na krém
Na ozdobení
Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte k nim olej, mouku a prášek do pečiva a vytvořte homogenní směs. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuhé pěny a stěrkou ji lehce vmíchejte do žloutkové směsi. Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, uhlaďte jej do rovnoměrné vrstvy a upečte při teplotě 180 °C dorůžova.
Připravte krém z mléka, cukru a pudinkového prášku. Dochuťte ho rumem a ještě horký nalijte na upečený piškotový korpus. Na pudinkovou vrstvu vyskládejte sušenky Bebe. Takto připravený dort nechte vychladnout a poté jej vložte do lednice ztuhnout.
Jakmile pudinková vrstva na dortu ztuhne, můžete připravit čokoládovou polevu. Ve vodní lázni v kastrůlku rozpusťte čokoládu nalámanou na menší kousky, přidejte k ní máslo a jakmile se obojí rozpustí, promíchejte přísady do hladké tmavohnědé směsi. Tu poté nalijte na dort a rozetřete do bezchybné roviny. Dort vložte alespoň na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
Nakonec připravte zdobení. Cukrářskou polevu Carla rozehřejte ve vodní lázni a na pracovní plochu si rozprostřete kus potravinářské fólie nebo alobalu. Rozpuštěnou polevu ze zdobicího sáčku kápněte na fólii, nejprve světlou, na ni tmavou a ihned párátkem roztáhněte do stran směrem od středu ven. Tak vytvořte hvězdičky, které nechte zaschnout a vyskládejte je na povrch rozkrájených řezů spolu s jedním měsíčkem konzervované mandarinky a lístkem máty.