Bílý chléb bez pracného hnětení - postup přípravy
Pokud vás na výrobě vlastního domácího chleba nebaví jeho pracné hnětení, jde to snadno i bez něj. Přesto získáte krásně nadýchané a křupavé pečivo.
Ingredience
Do zadělávací mísy dejte mouku, sůl, sušené droždí a vše zalijte vodou. Zamíchejte těsto dobře vařečkou, ale poté ho již dále nezpracovávejte. Přikryjte mísu a nechte ho 12 hodin kynout při pokojové teplotě.
Rozehřejte litinovou pánev v troubě na teplotu 230 °C po dobu 30 minut. Zvolte takovou, kterou je možné používat i v troubě a máte na ni poklici.
Těsto vyklopte na pečicí papír poprášený moukou a přeneste ho do vyhřáté pánve. Přiklopte ho poklicí. Vložte pánev do předem vyhřáté trouby na 230 °C a pečte chléb zhruba 40 až 45 minut. Po upečení ho nechte vychladnout na mřížce.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.