Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bílý chléb ze sušeného droždí a másla

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Bílý chléb ze sušeného droždí a másla - postup přípravy

Tak nadýchaný chléb jste ještě nejedli. Vyzkoušejte jednoduchý recept na bílý chléb ze sušeného droždí, který obsahuje jen pár základních ingrediencí. Připravíte ho za chviličku.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do mixéru vlijte vejce, cukr, suché droždí, změklé máslo a přilijte mléko. Vše mixujte po dobu 2 minut a tekutinu poté přelijte do mísy, kde k ní vmíchejte část mouky se solí. Následně přimíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto.

Poznámka: Mouku přidávejte po částech proto, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Na pomoučeném vále z těsta vyválejte bochník, který vložte do mísy, přikryjte víkem a nechte odpočívat 1 hodinu. 

Tip: Místo mísy s víkem můžete použít potravinovou fólii, do které těsto zabalíte.

3. KROK

Po hodně těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části, ze kterých vyválejte dva stejné pláty ve tvaru obdélníku o výšce cca 0,5 cm. Každý plát zarolujte, čímž vám vzniknou dva válečky, které vložte do vymazaného pekáče, přikryjte je potravinovou fólií nebo sáčkem a nechte odpočívat další hodinu. 

4. KROK

Poté oba válečky potřete vaječným žloutkem po celém jejich povrchu a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. Chléb z pekáče vyklopte a užijte si jeho nadýchanou texturu. 

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Amo Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů