Bílý chléb ze sušeného droždí a másla - postup přípravy
Tak nadýchaný chléb jste ještě nejedli. Vyzkoušejte jednoduchý recept na bílý chléb ze sušeného droždí, který obsahuje jen pár základních ingrediencí. Připravíte ho za chviličku.
Ingredience
Do mixéru vlijte vejce, cukr, suché droždí, změklé máslo a přilijte mléko. Vše mixujte po dobu 2 minut a tekutinu poté přelijte do mísy, kde k ní vmíchejte část mouky se solí. Následně přimíchejte zbytek mouky a uhněťte těsto.
Poznámka: Mouku přidávejte po částech proto, aby v těstu nevznikly hrudky.
Na pomoučeném vále z těsta vyválejte bochník, který vložte do mísy, přikryjte víkem a nechte odpočívat 1 hodinu.
Tip: Místo mísy s víkem můžete použít potravinovou fólii, do které těsto zabalíte.
Po hodně těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě části, ze kterých vyválejte dva stejné pláty ve tvaru obdélníku o výšce cca 0,5 cm. Každý plát zarolujte, čímž vám vzniknou dva válečky, které vložte do vymazaného pekáče, přikryjte je potravinovou fólií nebo sáčkem a nechte odpočívat další hodinu.
Poté oba válečky potřete vaječným žloutkem po celém jejich povrchu a pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. Chléb z pekáče vyklopte a užijte si jeho nadýchanou texturu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Amo Receitas