Bramboračka s houbami a kadeřávkem - postup přípravy
Uvařte si lahodnou bramboračku s houbami a kadeřávkem, která vás zahřeje v chladných dnech. Tato polévka je plná chutí a vůní, podle jednoduchého receptu paní Ivany Reisingerové ji zvládne připravit i každý začínající kuchař, navíc zaručeně potěší všechny milovníky jednoduchých pokrmů.
Ingredience
Veškerou zeleninu oloupejte. Brambory pokrájejte na větší kostky, mrkev, celer a petržel na menší. Cibuli nakrájejte najemno. Sušené houby namočte v asi 200 ml vody, doporučujeme namáčet den dopředu.
Na sádle osmahněte mrkev, celer a petržel. Jakmile zelenina začne chytat nazlátlou barvu, přidejte cibuli a restujte vše dozlatova.
Houby sceďte, vodu, ve které byly namočené však nevylévejte. Scezené houby přidejte k restované zelenině. Zaprašte moukou, promíchejte a zalijte vývarem a vodou z hub.
Přidejte nakrájené brambory, osolte, opepřete a vařte doměkka. Ke konci vaření přidejte pokrájený kadeřávek. Jakmile je kadeřávek měkký, vypněte sporák. Do polévky prolisujte česnek, dochuťte majoránkou a nechte dojít pod pokličkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.