Bramborová placka plněná jarní cibulkou a vejcem - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jakou večeři připravit pro svou rodinu v krátkém čase? Pak se můžete inspirovat například bramborovou plackou plněnou jarní cibulkou a vejcem. V podstatě se dost podobá chutí klasickému bramboráku.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse vyšleháte vejce spolu se solí, pepřem a také jemně nasekanou jarní cibulkou.
Poté se pusťte do loupání brambor, které si následně omyjte a nahrubo nastrouhejte do jiné větší mísy. Z brambor pak ještě vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Nyní si k ruce vezměte velkou pánev a rozehřejte v ní trochu rostlinného oleje. Až bude dokonale rozpálený, rozprostřete na něj část strouhaných brambor.
Na ty následně naneste směs jarní cibulky a vejce.
Vše završte tím, že na cibulku navrstvíte zbytek brambor a mírně přitlačíte.
Brambory posypte solí a případně pepřem.
Dále placku z brambor propékejte z každé strany dozlatova (cca 4 až 5 minut).
Pak ještě poduste pod poklicí pár minut, aby byla skutečně měkká i uvnitř. Nakonec vyjměte z pánve, pokrájejte na menší kousky a podávejte například s tatarkou, kečupem, hořčicí a podobně.
Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud máte rádi uzeniny, můžete do bramborové placky samozřejmě zakomponovat i nahrubo strouhanou libovější šunku, slaninu anebo uzené maso. Skvěle pak pokrm doplní i lisovaný česnek, majoránka a jiné koření či bylinky. Možností se tedy naskýtá hned několik.