Bramborová placka se sýrem a vejci - postup přípravy
Máte chuť na bezmasou večeři, která nezabere mnoho času při přípravě? Pak vsaďte na bramborovou placku se sýrem a vejci. Je velmi vydatná, a tak dokonale zasytí i toho největšího jedlíka.
Ingredience
Začněte tím, že si nahrubo nastrouháte tvrdý sýr dle preferencí. Pak ho v míse promíchejte spolu s vejci, solí, mletým pepřem a jemně nasekanými bylinkami.
Dále si oloupejte brambory, omyjte je a taktéž nastrouhejte na hrubém struhadle do středně velké misky. Nezapomeňte z nich rukou vymačkat přebytečnou šťávu.
Nyní si k ruce vezměte velkou pánev a na ní rozpalte slunečnicový olej. Na něj pak rozprostřete polovinu strouhaných brambor.
Na tuto vrstvu následně naneste vaječnou směs se sýrem a bylinkami.
Překryjte druhou půlkou brambor.
Takto smažte dozlatova pod poklicí několik minut z obou stran.
Hotovou bramborovou placku se sýrem a vejci můžete před podáváním ještě posypat sýrem na povrchu.
Jinak se bude k porci hodit jakákoliv oblíbená studená omáčka (např. kečup, tatarka).
Doplnit lze pokrm i o zeleninovou oblohu či nakládané okurky, řepu, cibulky, čalamádu a podobně.
Přejeme vám dobrou chuť.
Pokud se neobejdete bez uzenin, můžete do bramborové placky zakomponovat dokonce i nahrubo strouhanou libovou šunku, slaninu, uzené maso anebo klobásky. Je jen na vás, čím si pokrm doplníte.